Koronavírus-járvány

Egy nyitott cabrióból szentelte meg az ételt húsvét vasárnap Balatonlelle plébánosa - videó

Az atya a templomban elmondta az imádságot, majd autóval útra kelt és bejárta három település utcáit.

2020.04.14 05:30ma.hu

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások hatására különös megoldást választott a balatonlellei plébános, hogy megoldja a húsvétvasárnapi ételszentélést.

Szűcs Imre atya reggel elmondta a szentelési imádságot a templomban, majd a szentelt vizet magával vitte egy nyitott autóba. A cabrióban állva járta végig Balatonlelle, Balatonboglár és Látrány utcáit, hogy megszentelje a kapuk elé kitett ételes kosarakat.

Az ételszenteléskor általában a szépen bekészített, díszes terítővel letakart kosarakban a húsvéti sonkát, kalácsot, tojást és bort szokták szentelni - írta az esetről a Szeretlek Magyarország.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.