Járvány

60 koronavírus-fertőzöttet találtak a Rózsa utcai idősotthonban

A lakók közel kétharmada fertőzött.

2020.04.11 16:15ma.hu

A főváros saját forrásból végzett szűrése a Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős lakónál mutatott pozitív eredményt. Négyüknek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak - derül ki a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala által kiadott közleményből. Az intézmény - a tisztifőorvossal egyeztetve - szigorú karanténszabályokat vezetett be. Az érintett intézményben is megtesznek mindent az előírásoknak megfelelően az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért.

Karácsony Gergely főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába - miként a Pesti útra is - küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. A városvezetés szerint nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontot és el kell rendelni az ország összes idősotthonának szűrését.

A főváros folytatja az idősotthonainak szűrését saját forrásból - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.