Koronavírus

Kovács Zoltán: lazult a fegyelem Budapesten és az agglomerációban

A kijárási korlátozásnak akkor van értelme, ha a lakosság közreműködik, és betartja az előírásokat.

2020.04.09 09:50MTI

Csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a "siker záloga" - hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint mondta, az elmúlt napokban lazult a fegyelem Budapesten és az agglomerációban, a forgalom szinte a normálishoz hasonlított. A kijárási korlátozásnak akkor van értelme, ha a lakosság közreműködik, és betartja az előírásokat - hívta fel a figyelmet, utalva arra, hogy a húsvéti ünnepek alatt a fertőzések számának robbanásszerű növekedése is bekövetkezhet.

Kiemelte azt is: meg kell érteni, hogy bár a lakosság 80 százaléka szinte tünetmentes a betegség alatt, 20 százalékra különös veszélyt jelent a vírus.

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról vagy szigorításáról Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetések után, csütörtök délután dönt - tette hozzá.

Címlapfotó: Rendőrök igazoltatnak egy csoportot a budapesti Szent Gellért téren 2020. április 8-án. MTI/Balogh Zoltán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.