Koronavírus-járvány

Temetőkké válnak a parkok Amerikában - videó

Az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer a fertőzöttek és több mint 12 ezer a halottak száma.

2020.04.08 16:41ma.hu

New Yorkban már annyi áldozat van, hogy kénytelenek lesznek parkokban is temetkezni, mert a testeket nem tudják már tovább tárolni. Az elnök szerint komoly előrelépést értek el a tudósok a vírus elleni terápiában és hamarosan emberek is megkaphatják a gyógyszereket. Erről itt írtunk >>>

Az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer a koronavírussal fertőzöttek és több mint 12 ezer a kórban elhunytak száma a Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti információi szerint.

Az adatok arról tanúskodnak, hogy április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma. Az új típusú koronavírus ugyanis egész márciusban 4 ezer halálos áldozatot követelt, míg április első hetében 8 ezren hunytak el.

Kedd esti adatok szerint Kalifornia és New York mellett Illinois államban, Connecticutban, New Jerseyben, Floridában és Louisianában a legrosszabb a helyzet. A koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport orvos tagjainak előrejelzése szerint a járvány új epicentrumainak kialakulására lehet számítani Coloradóban és a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben.

Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója még januárban feljegyzést készített, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a járvány 2 millió amerikai életét követelheti, és 6000 milliárd dollárba kerülhet az elvonulása utáni gazdasági talpra állás.

Donald Trumpot a kedd esti sajtókonferencián megkérdezték Navarro feljegyzéséről, de az amerikai elnök azt válaszolta, hogy nem ismeri a dokumentum tartalmát. Hozzáfűzte: ha tudatában is lett volna, akkor sem kezelné másként a kialakult válsághelyzetet.

Kedd este a százéves múltra visszatekintő Országos Gazdaságkutató Intézet (NBER) új elemzést hozott nyilvánosságra, amely szerint az amerikaiak kétharmadának olyan a munkája, hogy nem lehet otthonról végezni. A kutatóintézet tanulmánya szerint a legnagyobb arányban az oktatásban alkalmazottak végezhetik otthonról a munkájukat, 83 százalékuk dolgozik a lakóhelyéről. Hasonlóképpen, könnyebben képesek az otthoni munkára az informatikában, a pénzügyi szektorban és a biztosítási iparban foglalkoztatottak. Ezzel szemben a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban, a szálloda- és vendéglátóiparban, a közlekedésben a legkisebb a lehetőség az alkalmazkodásra a járvány miatt megváltozott környezethez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.