Járvány

Koronavírus - Nézőpont: az emberek 78 százaléka elégedett a kormány intézkedéseivel

Még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettségnek adott hangot.

2020.04.06 21:30MTI

A megkérdezettek 78 százaléka elégedett a kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában.

Az április 2. és 4. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint továbbra is elmondható, hogy a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, hiszen még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettségnek adott hangot.

Hozzátették, még a kormánynál is jobban szerepelt a magyar egészségügyi rendszer, amellyel kapcsolatban erős közbizalmat tükröznek a számok. Arra a kérdésre, hogy "jól végzi-e a munkáját", 80 százalék válaszolt igennel az egészségügyi ellátórendszer kapcsán. Az ellenzéki szavazók kétharmada (66 százalék) és a kormánypártiaknak a kilenctizede (87 százalék) volt ezen az állásponton.

A tanárok munkájával szintén nagyon magas az elégedettség (74 százalék), s a legjobban látható operatív törzzsel is 70 százalék volt elégedett. Igaz, a kormánykritikusoknak csak a 39 százaléka tartozott ide.

Rosszul jött ki a koronavírus-törvény körüli küzdelemből az ellenzék - értékeli a Nézőpont. A választópolgároknak csak a 25 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzik a munkájukat, s még a kormánykritikusoknak is csak a 43 százaléka gondolta ezt.

A kormánypárti politikusok munkájával viszont a megkérdezettek 58 százaléka volt elégedett, a kormánypárti szavazóknak pedig 77 százaléka - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.