Bűnügy

Letartóztattak egy Újpesten elfogott, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

2020.03.30 11:26MTI

A Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfi 2019 decemberétől elfogásáig "amfetamin-nagykereskedelemmel" foglalkozott Budapesten. Az ismeretlen forrásból származó kábítószert és annak kisebb adagokban történő előkészítéséhez szükséges eszközöket IV. kerületi tartózkodási helyén tárolta, majd értékesítette.

Hozzátették, a lefoglalt kábítószer mennyiségéből, értékéből, a tárolás és a lefoglalás körülményeiből arra lehet következtetni, hogy a gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt hosszabb időn keresztül követte el, és megélhetését részben ebből fedezte.

A bíróság szerint ezért megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított - letartóztatás nélkül - újabb bűncselekményt követne el.

Ha elítélik - áll a közleményben - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt akár 5-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység - Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.