Koronavírus

Karácsony: 35 ezer védőmaszkot osztanak a szociális ágazatban dolgozóknak

Emellett ingyenessé teszik a parkolást a budapesti kórházak dolgozóinak.

2020.03.23 20:05MTI

A fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét a szociális ágazatban dolgozóknak és ingyenessé teszi a parkolást a budapesti kórházak dolgozóinak - jelentette be a főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a közzétett videójában elmondta, levélben fordult a fővárosi kórházak vezetőihez, hogy írják össze, kik azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a munkájában segítséget jelentene az ingyenes parkolás.

Hangsúlyozta: tovább dolgoznak azért, hogy még több védőfelszerelést biztosíthassanak mind a fővárosnak, mind a kerületeknek.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben tudatta, hogy az ingyenes parkolási engedélyt kórházi dolgozóknak az összegyűjtött forgalmi rendszámok alapján a fővárosi önkormányzat a kerületekkel együttműködve adja majd ki.

Közölték azt is, hogy a beszerezett védőmaszkokat nemcsak a fővárosi önkormányzat szociális intézményeibe, hanem a kerületekhez is eljuttatták hétfőn a korábban felmért igények alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.