Járvány

Koronavírus - Századvég: a magyarok többsége egyetért a szabályszegő irániak kiutasításával

Az irániak figyelmen kívül hagyták a karantén szabályait.

2020.03.19 22:30MTI

A megkérdezettek 85 százaléka egyetért a koronavírus-karantén szabályait figyelmen kívül hagyó irániak kiutasításával, míg 13 százalékuk nem tartja szükségesnek ezt a lépést - olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésében, amelynek eredményeit csütörtökön közölték az MTI-vel.

A felmérésben emlékeztettek, nagy visszhangot váltott ki, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kiutasított Magyarország, illetve az Európai Unió területéről tizenhárom iráni egyetemistát, mivel a karantén szabályait megszegték, valamint az egészségügyi személyzet utasításainak nem tettek eleget.

A kutatásból kiderült, hogy a politikai önbesorolás mentén sem tapasztalhatók jelentős eltérések: a baloldali szavazók 80, valamint a középen állók 83 százaléka szükségesnek tartja a járványügyi szabályokat megszegő külföldi állampolgárok kiutasítását, míg 18 illetve 16 százalékuk ezt nem látja indokoltnak. A jobboldali választók tekintetében ez az arány 90, illetve 8 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.