Nukleáris energia

Ismét százszázalékos teljesítménnyel üzemel az atomerőmű 3. blokkja

Az eseménynek nem volt hatása a nukleáris biztonságra.

2020.03.13 17:10MTI

Ismét százszázalékos teljesítménnyel üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja, amelynél péntek délelőtt egy villamos berendezés meghibásodása miatt védelmi működés lépett fel.

Az atomerőmű honlapján azt írta, hogy a blokk 14 óra 40 perckor újra névleges teljesítményén működött. Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a generátor hűtőrendszerének próbája során keletkezett hiba.

Az eseménynek nem volt hatása a nukleáris biztonságra.

Az erőmű 2. blokkja, amelynél március 5-én egy generátor hibásodott meg, továbbra is csökkentett - péntek délutáni adat szerint - 255 megawattos teljesítményen működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.