Járvány

Koronavírus - A hozzátartozók mellett a barátok, ismerősök gyógyszere is kiváltható felírási igazolás nélkül

A Magyar Közlönyben jelent meg a rendeletmódosítás.

2020.03.13 16:04MTI

A koronavírus-fertőzés miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a hozzátartozók mellett a barátok, ismerősök gyógyszere is kiváltható.

A rendeletmódosítás egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit - közölte az Emmi.

A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.