Állatkínzás

Krumplival és csirkehússal fizetett egy nő azért, hogy verjék agyon a kutyáját

A Szigetvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen, aki azért ölette meg a kutyáját, mert az bosszantotta.

2020.03.09 15:24ma.hu

A nő családjával egy Szigetvár környéki településen élt. A családnak több kutyája is volt, azonban az egyik többször elszökött, majd visszatért, illetve a háznál tartott baromfikat rendszeresen elpusztította, és ez sok bosszúságot okozott a családnak. A kutya 2019 júniusában ismételten több tyúkot elpusztított a háznál, ezért a tulajdonosa elhatározta, hogy kutyáját megöleti.

Az italboltban – ahol dolgozott – megkérte az egyik vendéget, hogy menjen el a házukhoz és üsse agyon a kutyát. A férfi ennek eleget tett, a nő házához ment, majd az udvaron egy bottal agyonütötte a kutyát. Ezt követően az odakészített ásóval a tetemet a hátsó udvarban elásta. A férfi ezután visszatért az italboltba, ahol a nő két kg burgonyát és csirkehúst adott neki.

Az elkövetők cselekménye az állatkínzás vétségének a megállapítására alkalmas.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.