Járvány

Rendőröket kellett hívni a Szent Lászlóban lévő irániakhoz

Látogatási tilalmat vezethet be a kórházakban és idősek otthonában a koronavírus-járvány terjedésének veszélye miatt az operatív törzs.

2020.03.08 16:17ma.hu

Magyarországon már hét koronavírussal fertőzött személy van, öt külföldi és két magyar – erősítette meg Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A két új megbetegedett szoros kapcsolatban van a korábban diagnosztizáltakkal. Zajlik a járványügyi eljárás és a kontaktkutatás, kikérdezik őket, merre jártak, kikkel érintkeztek - tudósította az Inforádió.

A vasárnapi tájékoztatón elhangzott, hogy rendőri intézkedésre is szükség volt. Szombaton a 8. kerületben két iráni nem akart karanténba vonulni, de aztán a rendőri közbelépés után mégis önként bevonultak a Szent László kórházba.

Aztán a kórházban is szükség volt rendőri jelenlétre, mert az iráni fertőzöttek nem voltak együttműködőek, és csak így lehetett biztosítani, hogy ne bántalmazzák az ápolókat, orvosokat, valamint ne hagyják el a kórházat. Az idegrendészeti főigazgatóság két képviselője is megjelent és figyelmeztették őket – fejtette ki Lakatos Tibor.

Beszámolt az operatív törzs által hozott új intézkedésekről is.

- A Milánóból, valamint 100 kilométeres körzetből érkező légijáratokat korlátozzák március 9-től.
- Férőhelyek bővítése annak érdekében, ha ennél is több gyanús eset lesz, akkor is el tudják helyezni a betegeket Intézkedési tervek készülnek a kapacitások bővítésére.
- Az Emmi felhívást tett közzé a kórházaknak, ebben felkérték az egészségügyi személyzetet, hogy szüneteltessék vagy halasszák el külföldi utazásukat, saját egészségük és az ellátás biztonsága érdekében.
- Látogatási tilalom léphet életbe a kórházakban és idősek otthonában.
- Kérik az iskolákat, hogy halasszák el az osztálykirándulásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.