Járvány

Aki tudja, hogy beteg, és megfertőz mást, az bűncselekményt követ el

Sőt, aki nem tartja be a járványügyi intézkedéseket, már az bűncselekményt követ el.

2020.03.07 17:30ma.hu

Az elmúlt napokhoz hasonlóan szombaton is összeült a koronavírus elleni védekezés érdekében felállított operatív törzs, majd sajtótájékoztatót is tartottak.

Lakatos Tibor, a központ vezetője elmondta: Magyarország átmenetileg nem ad ki vízumot Iránnak, beszélt arról, hogy a Szent László Kórházban megkezdődött a felszabadítható kapacitások felszabadítása, és arra is kitért, hogy a büntetésvégrehajtási intézetekből csak kiemelten fontos indokkal, egyedi engedélyekkel mehetnek eltávra a fogvatartottak.

Felhívta a figyelmet arra is: aki nem tartja be a járványügyi intézkedéseket, az bűncselekményt követ el – fertőzés esetén súlyos testi sértést, ha pedig a fertőzött meg is hal, akkor halált okozó súlyos testi sértést.

Két iráni jelenleg nem is hajlandó alávetni magát a megfigyelés szabályainak, ezzel kapcsolatban már zajlik is az intézkedés, átadják az ügyüket a rendőrségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.