Magyarország

Ők a legbefolyásosabb magyar nők: Novák Katalin és Orbán Ráhel az élen

A Forbes idén is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját. Üzlet, közélet, kultúra és média tematikákban készített listát.

2020.03.03 09:42ma.hu

A húsz fős üzleti szekciót második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. A második Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója következik. A listán érdekesség a hetedik helyet elért Mészáros Beatrix, új név, idén szerepel először. Ő Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának élére. Tizenkettedik Ungár Anna, Schmidt Mária lánya került fel, aki az apja által létrehozott Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa.

A közéleti kategóriát idén Novák Katalin családügyi államtitkár vezeti. A második Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, harmadik pedig Varga Judit igazságügyi miniszter - írja a Forbes.

Megemlítendő még a hatodik Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége, a hetedik Dobrev Klára (EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc felesége), valamint a nyolcadik Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármesterhelyettes.

A kulturális listát Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója vezeti. A kulturális szegmensben új szereplő a listán a kilencedik helyre rangsorolt Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is.

A médián belül idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első.

A teljes lista a márciusi Forbes magazinban olvasható.

Címlapfotó: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát szülészet elnevezésű pályázatán nyert támogatásból megújult Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Perinatális Intenzív Centrumának (koraszülött osztály) ünnepélyes átadásán 2020. február 21-én. MTI/Máthé Zoltán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.