Járvány

Koronavírus - Egyre többen 'szórakozásként' hívják fel a zöldszámokat

Továbbra sincs igazolt koronavírus-megbetegedés Magyarországon.

2020.03.02 16:41MTI

A két zöldszámra hétfő délelőtt 11 óráig 1748 hívás érkezett, elektronikus levélben 648-an kértek felvilágosítást - ismertette az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor megjegyezte, ezek többsége komoly, releváns kérdés, azonban egyre többen "szórakozásként" hívják fel a zöldszámokat.

Az ezredes megismételte, aki a betegség tüneteit észleli magán - magas láz, torokfájás, köhögés -, fertőzött területen járt, vagy kapcsolata lehetett fertőzött személlyel, hívja fel kezelőorvosát, aki egy kérdőív segítségével elveti vagy megerősíti a betegség gyanúját.

Ha felmerül a gyanú, a háziorvos mentőt küld az érintettért, amely a lakhely szerinti illetékes kórház infektológiai osztályára szállítja további vizsgálatokra. Ha a laboratóriumi eredmények igazolják az új koronavírust, a beteg átkerül a Dél-pesti Centrumkórházba.

Közölte továbbá azt is, hogy legkésőbb szerdán elindul a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló operatív törzs információs honlapja

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.