Programajánló

Vadvilág napot rendeznek kedden az Állatkertben

A vadvilág napja alkalmából március 3-án, kedden állatbemutatókkal, látványetetésekkel, filmvetítésekkel, kreatív alkotóműhellyel, állomáspontos játékkal és több más programmal várják az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

2020.02.28 22:30MTI

A világnapról 2013-ban döntött az ENSZ Közgyűlése, hogy évről évre felhívják a figyelmet az élővilágot fenyegető veszélyekre. Március 3-án a bolygó szinte minden országában programokat tartanak - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Mint írták, a Budapesti Állatkertben a Varázshegyben a biológiai sokféleség védelmével kapcsolatos programok várják a nagyközönséget, elsősorban az iskolai csoportokat. Többek között a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmének szabályozásáról, az orrszarvúak és a vadlovak védelméről, a Bükk vadvilágáról, az állatkerti vadállatmentésről, a felelős állattartásról és az év emlősének számító vidráról is sok érdekességet lehet megtudni.

A programok megvalósításában az Állatkert több partnere részt vesz, köztük az Agrárminisztérium (CITES Igazgatási Hatóság), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Herman Ottó Intézet, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata, a Jane Goodall Intézet, a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely és a Filmdzsungel Stúdió.

Az Állatkert különleges kedvezményt is kínál a vadvilág napja alkalmából. Ezen a napon az állat- vagy növénymaszkban, illetve állatot vagy növényt ábrázoló plüssel érkező 18 éven aluli diákok jelképes áron, 200 forintos belépőjeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.