Felsőoktatás

Az ELTE joghallgatói újabb világversenyen szereztek dobogós helyet

Az ülésszimulációk mellett a versenyzők a világ legkiválóbb szakembereivel tudtak beszélgetni, eszmét cserélni.

2020.02.27 21:30MTI

Az eddigi eredményeket felülmúlva harmadik helyen végeztek az Eötvös Loránd Tudományegyetem joghallgatói a Párizsban megrendezett Nemzetközi Kereskedelmi Mediációs Versenyen - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara 15. alkalommal rendezte meg legjelentősebb ismeretterjesztő eseményeként a februári versenyt azzal a céllal, hogy a nemzetközi hallgatóság alaposan megismerje a mediációban rejlő lehetőségeket, egyben nemzetközi tapasztalatokat gyűjtsön az alternatív vitarendezés témakörében. Idén 66 egyetem csapata mérte össze tudását Párizsban több mint 150 mediációs ülés szimulációja során.

Az egyhetes versenyen a korábbi évekhez hasonlóan több mint 500-an vettek részt, nemcsak hallgatók, hanem mediátorok és mediációs szakértők is. Így az ülésszimulációk mellett a versenyzők a világ legkiválóbb szakembereivel tudtak beszélgetni, eszmét cserélni.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói már kilenc éve megszakítás nélkül vesznek részt a Nemzetközi Kereskedelmi Mediációs Versenyen. A rangos megmérettetésen az elmúlt években is jelentős eredményeket értek el: 2017-ben 12., 2019-ben pedig a 6. helyen végeztek - közölte az egyetem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.