Koronavírus

Vasárnap indult milánói kirándulásra egy székesfehérvári iskolai csoport

Nem tapasztaltak pánikhangulatot.

2020.02.24 17:53ma.hu

A székesfehérvári Aranykéz alapítványi iskola 12 középiskolás korú tanulója és az intézmény igazgatónője vasárnap Milánóba repültek egy három hetes tanulmányi kirándulásra az EU mobilitási programja, az Erasmus+ keretében.

Induláskor már az igazgatónő tisztában volt azzal, hogy az olasz kormány karantén alá helyezte a kínai koronavírus észak-olaszországi gócpontját, és több válságintézkedést is életbe léptetett.

Az Index úgy tudja, más Milánóban járt magyarokhoz hasonlóan ők sem tapasztaltak pánikhangulatot az 1,3 milliós nagyvárosban, sőt, az igazgatónő a portálhoz eljuttatott képernyőfotók szerint azzal a (később módosított) szöveggel posztolt vasárnap, hogy "Az első pizza, ünnepeljük az otthoni hisztériát."

Ennek ellenére négy gyerekért már kiautózott egy szülő, két gyerek pedig hétfőn érkezik repülővel.

A lap értesüléseit az iskola titkárságán megerősítették, hozzátéve, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a Külügyminisztériummal és az Erasmus+ programokat koordináló Tempus Közalapítvánnyal.

Egyik helyről sem tanácsolták ugyanakkor azt nekik, hogy jöjjenek haza, és ezt az igazgatónő sem tervezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.