Botrány

Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári: a kártérítést képzés formájában kell nyújtani

Így jobb állásuk, magasabb fizetésük lehetne az érintetteknek a jövőben.

2020.02.24 07:27MTI

Képzés formájában kell a kártérítést nyújtani azoknak a Gyöngyöspatán élő roma diákoknak, akiknek a bíróság összesen százmillió forint kártérítést ítélt meg szegregáció miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence ezt azzal indokolta, hogy a megfelelő képzéseknek köszönhetően jobb állásuk, magasabb fizetésük lehetne az érintetteknek a jövőben. A tankerület és az önkormányzat készen áll arra, hogy olyan képzést nyújtson nekik, amely hosszú távú létbiztonságot ad - emelte ki.

Hozzátette: a több mint hatvan felperes közül csak tizenhatan szereztek középfokú végzettséget.

A felpereseket képviselő, a "Soros-hálózat által finanszírozott" alapítvány célja azonban az, hogy minél több pénzt csikarjon ki, és minél nagyobb politikai botrány alakuljon ki - jelentette ki az államtitkár.

A műsorban elhangzott, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke a gyöngyöspatai kártérítési üggyel összefüggő budapesti tiltakozáson kijelentette, hogy a szegregáció 2004-ben indult el, de az akkori kormány tett ellene. Ezzel kapcsolatban Rétvári Bence azt mondta: a szegregáció akkor alakult ki és fenn is maradt, a Fidesz-KDNP kormánya alatt azonban megszűnt. Az államtitkár a "legnagyobb képmutatásnak" tartja, hogy "ők azok, akik ténylegesen nem tettek semmit, most pedig a leghangosabban tiltakoznak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.