Tragédia történhetett volna

Pizsamás kisfiú kóborolt egy forgalmas budapesti főút mellett

Egyedül volt.

2020.02.20 12:28ma.hu

Egyedül sétált az egyik forgalmas fővárosi főút, a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este. A kisfiút apa és fia helyezték biztonságba, akik értesítették a rendőröket. A szülőket a rendőrök megtalálták - írja a Bors.

A gyereket egy az arra autózó Rózsa Gusztáv és fia mentette meg egy esetleges tragédiától. Az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott.

Rózsa Gusztávék azt hitték, hogy hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

"Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok" - mondta a lapnak a férfi hozzátéve: a gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson.

A férfi beszámolója szerint rögtön megálltal, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen.

Hozzátette: Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta. Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni.

Mint később kiderült, az apa önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Mint írják, annak kétséget kizáró megállapítása, hogy a gyermek hogyan került felügyelet nélkül az utcára, a folyamatban lévő nyomozás feladata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.