Siker

Nem költözik a Természettudományi Múzeum

Egyelőre.

2020.02.12 18:51Ma.hu

Egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett - jelentette be a Twitteren Fürjes Balázs.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitter-bejegyzése szerint a Természettudományi Múzeum nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható.

Január végén röppentek fel ismét azok a sajtóhírek, amelyek szerint a kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről. Az Index írról írt, hogy a kérdésről úgynevezett 2-es típusú - vagyis 2000-es sorszámú - határozatot hozott a kormány, az ilyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot.

A hírre reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt küldött az InfoRádió megkeresésére. Ebben nem erősítették meg, hogy az intézmény biztosan Debrecenbe költözik, ugyankkor azt írták, hogy a jelenlegi épületét el kell hagynia az év végéig.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs friss bejegyzése szerint azonban a múzeum csak akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona, legfeljebb évek múlva, és akkor is a költözés után azonnal kinyit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.