Fejlesztés

Újabb utasbiztonsági ellenőrző pontokat nyit a Budapest Airport

Jelenleg a nemzetközi sztenderdnek tekintett 15 perc alatt van a várakozási idő az utasbiztonsági ellenőrzéshez.

2020.02.11 20:29MTI

Újabb utasbiztonsági ellenőrző pontokat nyit a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a ferihegyi repülőtéren, hogy a nyári időszakban is 15 perc alatt maradjon a biztonsági ellenőrzéshez a várakozási idő.

A Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a két új ellenőrző pontot a nem schengeni forgalmat kezelő 2B terminálon helyezik üzembe a kereskedelmi területek csökkentésével még a nyári csúcsidőszak kezdete előtt. A 440 millió forintos beruházással 18-ra emelkedik a biztonsági ellenőrző pontok száma a repülőtéren.

A Budapest Airport hangsúlyozta, jelenleg a nemzetközi sztenderdnek tekintett 15 perc alatt van a várakozási idő az utasbiztonsági ellenőrzéshez, az új beruházással a tervek szerint a nyári csúcsidőszakban is tartani tudják ezt a szintet.

A repülőtér tavaly több fejlesztést is végrehajtott a biztonsági területen, egyebek közt monitorokat szereltek fel, amelyek a várható várakozási időt jelzik előre, a 2A terminálon új ellenőrző pontokat nyitottak, és olyan szkennereket is beszereztek, amelyek már nem igénylik a nagy elektronikai eszközök kivételét a poggyászból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.