Önkormányzat

Rácz Józsefet választották polgármesternek a zalai Ortaházán

Három független jelölt közül Rácz Józsefet választották polgármesternek vasárnap a Zala megyei Ortaházán.

2020.02.10 06:30MTI

Tóthné Péter Judit a pákai közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője elmondta: a település 95 választópolgára közül 70-en mentek el szavazni. A mostanáig alpolgármesterként és a képviselő-testület tagjaként is tevékenykedő Rácz József 59 szavazatot kapott, Tóth Tibor 11-et, Tekán István pedig egyet sem.

Miután az új polgármester eddig a négyfős képviselő-testület tagja volt, helyére a tavaly őszi önkormányzati választáson a listán az ötödik legtöbb voksot begyűjtő képviselő kerülhet, ha vállalja a tisztséget - tette még hozzá a jegyző.

A zalai településen azért kellett időközi választást kiírni, mert a tavaly októberben újraválasztott polgármester egy hónappal a voksolás után elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.