Dömping

32 stadion épült 10 év alatt Magyarországon

Háromszázötven milliárdért.

2020.02.09 06:30ma.hu

Összesen 32 stadion épült fel, és újult meg 2010 és 2020 között állami forrásokból. Minderre a kormány mintegy 350 milliárd forintot áldozott. - adta össze a Blikk. Ez az összeg a profi focicsapatok arénáira szánt pénzt fedezi, a kisebb pályák, az edzőközpontok és az ezekhez tartozó épületek nincsenek benne. A Fradi otthonául szolgáló Groupama Aréna 19,5, a székesfehérvári Sóstói stadion 18,1, a szombathelyi Haladás-stadion pedig 17,4 milliárd forintba került.

A 32 létesítményből természetesen anyagi szempontból is kiemelkedik az újonnan felhúzott nemzeti stadion, a 67 155 fő befogadására alkalmas Puskás Aréna, amelyet nettó 150 milliárd forintból építettek fel. Fürjes Balázs, az építést felügyelő, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára elmondta, az építményt nem csupán futballmérkőzésekre használják majd.

"A legkevesebb talán futballesemény, hat-nyolc-tíz mérkőzés lehet itt egy esztendőben, bízom benne, hogy közben fogadásokból, konferenciákból, kulturális eseményekből és koncertekből minél több. Minimum a nullszaldós, majd a nyereséges működés elérésében hiszünk" – fogalmazott a kormánybiztos, aki azt sem zárta ki, hogy idővel tengerentúli amerikaifutball-liga-, azaz NFL-mérkőzésre is sor kerülhet Budapesten. Bár a megnyitó óta egyáltalán nem volt sportesemény itt, ellenben Mészáros Lőrinc cége születésnapi bulit tartott benne.

Szombathelyen sajnos nem ilyen fényes a helyzet, a fenntartását is alig győzi a város.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.