Járvány

Koronavírus - SE-rektor: szükség esetén a klinikákat is bevonják az ellátásba

Amennyiben megjelenik Magyarországon a koronavírus-fertőzés, a Délpesti Centrumkórházon kívül a klinikákat is bevonják az ellátásba.

2020.02.03 19:31MTI

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora hétfőn az M1 aktuális csatornán kifejtette: nem gondolja, hogy "a következő hetekben nagy számú eset lenne Magyarországon".

Az influenza miatt több ezer ember fordul lázas tünetekkel orvoshoz, ugyanakkor a "nagyon száraz köhögéssel és nagyon jelentős légszomjjal járó" eseteket "úgy kell tekinteni", mintha koronavírusos betegek lennének - közölte.

Merkely Béla szólt arról is, hogy egyetemükön 400 ázsiai, köztük 52 kínai hallgató tanul, akik közül hárman jártak az utóbbi időben Kínában.

Őket "speciális módon" két hétig elkülönítik - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.