Hűvösödő politikai hadszíntér

Csökkenni látszik az MSZP és az MSZDP együttműködése

Az elmúlt hónapokban komoly változások történtek, az MSZDP a szocialistáktól erősen "eltolta magát" azzal, hogy együttműködést kötött a Munkáspárt 2006-tal, és "közös munkáról", illetve gazdasági program összeállításáról állapodott meg a Centrum Párttal.

2009.01.13 07:31Népszabadság Online

Kihűlés fenyegeti az MSZP és a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) kapcsolatát - állítja a keddi Népszabadság.

A cikk szerint az elmúlt hónapokban komoly változások történtek, az MSZDP a szocialistáktól erősen "eltolta magát" azzal, hogy együttműködést kötött a Munkáspárt 2006-tal, és "közös munkáról", illetve gazdasági program összeállításáról állapodott meg a Centrum Párttal.

A szocialista párt egyik meghatározó politikusa a lapnak úgy fogalmazott: az MSZP középen akar maradni, a szociáldemokrata irányzatok és velük együtt az értelmiség, a kisvárosi középréteg felé nyitni. Az eltolódás viszont sokakat eltántorít, és eddigi együttműködési formák hitelüket veszítették. Kapolyi László, az MSZDP elnöke a Népszabadságnak azt mondta, érdemi az együttműködés, nincs szó elhidegülésről.

Arról, hogy mely szervezetekkel és milyen együttműködésről tárgyalt, minden esetben értesítette Gyurcsány Ferencet, aki nem ellenezte az egyeztetéseket. Kapolyi hozzátette: arról még nem döntöttek, hogy az EP-választáson az MSZDP esetleg önállóan vagy szövetségben indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.