Egészségügy

Szijjártó: nincs magyar érintettje a koronavírusnak

Európában nincs megerősített eset, és egyelőre nincs ok rendkívüli intézkedésre.

2020.01.24 12:17MTI

Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A politikus egy másik témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az ügyben nemzeti szinten az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatalától szerzik be az információkat, nemzetközi szinten pedig az Egészségügyi Világszervezettől (WHO).

A WHO tájékoztatása szerint Európában nincs megerősített eset, és egyelőre nincs ok rendkívüli intézkedésre - mondta.

Szijjártó Péter közölte: ennek ellenére hoztak intéződéseket, a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

Szijjártó Péter elmondta: Vuhan városát, ahol a vírust észlelték, a kínai hatóságok lezárták.

Azt kérik azoktól a magyaroktól, akik Hubei tartományba terveznek utazást, azt halasszák el. Ha pedig Kína más városaiba utaznak, kövessék a konzuli szolgálat honlapját és regisztráljanak konzuli védelemért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.