Közlekedés

Nincs két egyforma lépcsőfok a frissen felújított vasúti megállóban

Nem elég, hogy az eredmény csúnya, de a vakok és gyengénlátók számára konkrét balesetveszélyt is hordoz.

2020.01.24 11:21ma.hu

Nincs két ugyanolyan magas lépcsőfok egy frissen felújított tatai vasúti megállóban - derül ki a Közlekedő Tömeg Facebook-posztjából.

Tata-Tóvároskert megállóban tavaly szeptemberben javították a leromlott állapotú lépcsőt, de valójában csak rontottak a helyzeten - írják. Minden lépcsőfok különböző magasságúra és szélességűre sikerült, sőt, a méretek egy-egy fokon belül is változóak, amely teljes mértékben ellentmond nemcsak a józan észnek, hanem a jogszabályban rögzített lépcsőszerkesztési elveknek is. Nem elég, hogy az eredmény csúnya, de a vakok, gyengénlátók számára balesetveszélyt is hordoz, ráadásul az anyaghasználat annyira elhibázott, hogy várhatóan pár éven belül újra tönkre fog menni a szerkezet. Mindemellett érdemes még megemlékezni a 60 centis résen át megközelíthető, padra rátolt biciklitárolóról és az ötletszerűen kifestett épületről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.