Ügyészség

Vasembert akarta utánozni a négyéves kisfiú, kiugrott az erkélyről

Már több napja mondogatta édesanyjának, hogy repülni fog.

2020.01.22 15:22ma.hu

A Pápai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy huszonöt éves asszonnyal szemben, akinek négy és fél éves, rövid időre felügyelet nélkül hagyott gyermeke – hogy az egyik népszerű filmbeli szuperhőst utánozza – a lakásuk első emeleti erkélyéről kiugrott.

A vád szerint az anya 2019 júniusában a három kiskorú gyermekével, köztük a négy és fél éves sértettel, volt otthon. A kisfiú ekkor már több napja mondogatta édesanyja előtt, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget. A gyermek máskor is fantáziált, így például azt, hogy szintén egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő kora délután teregetni akart, és karján legkisebb gyermekével a ruhákért a fürdőszobába ment, miközben a sértett és annak hat éves bátyja a talajtól közel négy és fél méter magasságban lévő erkélyen maradt, ott játszottak.

A kisfiú kihasználta a szülői felügyelet hiányát, a ruhaszárítót elhúzta, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és, hogy az utánozni kívánt szuperhőshöz hasonlóan repüljön, a korlátról leugrott.

A gyermek a földnek csapódása következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt.

A címlapfotó illusztráció: police.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.