Botrány

Lemondott a fideszes képviselő, aki egy baleset áldozatáról posztolt fotót a Facebookon

Pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A 24 éves nőt lefotózta és közzétette.

2020.01.20 14:57ma.hu

Turcsány László később törölte a fotót, majd az ATV híradójának kamerája előtt kért bocsánatot, most pedig bejelentette, hogy lemond minden tisztségéről és párttagságát is felfüggeszti.

A politikus a 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írta: "az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét."

Pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A 24 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Turcsány László saját elmondása szerint az elsők közt ért a helyszínre, majd telefonjával fotót készített az áldozatról és azt kegyeletsértő módon, kitakarás nélkül feltöltötte a Facebook-profiljára. Szombaton az ATV Híradójának arról beszélt, sajnálja a történteket, az a gondolat vezérelte, hogy mielőbb meg lehessen állapítani ki volt a balesetet szenvedett személy, a mentők kiérkezésekor a feltöltött fotót törölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.