Pénzügyek

A háztartások tizede nem tudja időre fizetni a számlákat

A V4 országok közül Magyarországon a legrosszabb a mutató, de Szlovákia is az EU átlag feletti adatot produkált.

2020.01.20 12:08ma.hu

Bár a válság elmúltával Európa nagy részén javult - öt év alatt két számjegyűről 6,6 százalékra olvadt - a rezsifizetéssel megcsúszó háztartások száma, Magyarországon még mindig nem sikerült ez a bravúr.

Számos magyar háztartás továbbra sem tudja időben befizetni a számláit - írta az Eurostat 2018-as adatai alapján a hvg.hu. Az EU-átlag 6,6 százalék, ami jelentős csökkenés ahhoz képest, hogy öt évvel korábban még két számjegyű volt a mutató.

Ehhez képest a Magyarországon a háztartások 11,1 százalékának okozott gondot határidőre fizetni a számláit. Igaz, ez elég messze van a sereghajtó Görögország 35 százalékától, vagy a bolgár 30,1 százalékos adattól, de harmadik leggyengébb horvát 17,5 százalékos mutatótól már nem olyan távoli.

A V4 országok közül Magyarországon a legrosszabb a mutató, de Szlovákia is az EU átlag feletti adatot produkált.

Ezzel szemben a cseheknél csak a háztartások 2,1 százalékánál jegyeztek fel csúszást a számlafizetéseknél. Ez a második legjobb érték az egész EU-ban, a hollandoknál pedig másfél százalékot mért az Eurostat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.