Bűnügy

Két rablással ünnepelte, hogy megszüntették a letartóztatását

A Gödöllői Járási Ügyészség kezdeményezte egy mindössze tizenkilenc éves férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nap alatt két rablást is elkövetett.

2020.01.09 12:15ma.hu

A gyanú szerint 2020. január 6-án, késő délután, egy tizenkilenc éves, büntetett előéletű férfi – aki aznap szabadult letartóztatásából – Kerepesen kitépte egy harminckilenc éves férfi kezéből a táskáját és azzal elfutott. A sértett utánakiabált, mire az elkövető visszaszaladt hozzá és több ízben ököllel arcon ütötte. A sértett az ütésektől a földre esett. Ezután az elkövető megpróbálta kivenni a kabátzsebéből a pénztárcáját és a mobiltelefonját, ami csak azért nem sikerült, mert a sértett ellenállt. A dulakodásra felfigyelt egy autós és a közelben megállt. Ennek hatására az elkövető a helyszínt elhagyta.

Ezután pár perccel a gyanúsított az előző helyszíntől nem messze megszólított egy ötvenhét éves nőt, akit, a gyanú szerint, a földre rántott és test szerte megütött, illetve megrúgott. A verés közben közölte a nővel, ha nem adja oda a táskáját, összeszurkálja. Ezután a sértett táskáját – benne értékeivel és irataival – megszerezte és a helyszínről elmenekült. A Gödöllői Rendőrkapitányság a férfit két rendbeli rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Gödöllői Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenléte az eljárás során más eszközzel nem biztosítható, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.