Balesetveszély

Előzzük meg a karácsonyi baleseteket - videó

Itt az OMSZédok 3. része.

2019.12.20 10:24ma.hu

Karácsonyi részekkel és meglepetés-szereplőkkel tért vissza az OMSZédok, az Országos Mentőszolgálat baleset-megelőző kampányának újabb epizódja. "Szeretnénk, ha az Ünnep valóban békés és boldog lenne mindenkinek. Előzzük meg a háztartási baleseteket!" - írták Facebook-oldalukon a mentősök.

A mentők a karácsonyi ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak, Magyarország 255 mentőállomásán egyszerre ezerötszázan - mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók - lesznek szolgálatban. Karácsony ünnepén a mentőegységek a fővárosban rendszerint napi hatszázszor, míg országszerte több mint kétezer esetben nyújtanak életmentő segítséget. Ilyenkor általában megnő a háztartási balesetek száma a karácsonyfák faragása közben megsérülő családapák, a főzés közbeni forrázásos balesetek, vágott, metszett sérülések miatt, de a mentők felhívják a lakosság figyelmét a szén-monoxid mérgezés veszélyére és a körültekintő, az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés fontosságára is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.