El kell hagynia az országot?

Haza akarnak toloncolni egy 16 éves magyar lányt Kanadából

A lány a gyámszüleivel él Kanadában, a hatóságok szerint el kell hagynia az országot.

2019.12.14 08:46ma.hu

Egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát akarják Magyarországra toloncolni a hatóságok - írja a Globalnews.ca alapján a Hvg.hu. A cikk szerint Rádi László és a felesége, Viktória 10 éve a törvényes gyámja Toris Kittinek, aki egyébként Viktóriának a húga.

A 16 éves Kitti Magyarországon született, de 2016 óta a gyámszüleivel Okotoks városában él Kanadában. Hétfőn két levelet is kaptak a bevándorlási hatóságtól, amelyekben arról tájékoztatták őket, hogy elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és a tanulói vízum iránti kérelmét is, és közölték velük, hogy nem tartózkodhat tovább az országban.

Rádi László azt mondta, hogy nem tudják, mit tehetnének, szerinte semmi sem indolkolja a döntést. Viktória azt mondta, hogy mind a kanadai, mind a magyar hatóságok szerint is ő Kitti gyámja, és mégis azt akarják, hogy egy olyan országba küldje, ahol senkije nincs, az anyjával sem tartják a kapcsolatot.

Rádiék felkeresték John Barlow parlamenti képviselőt, aki értetlenül áll az ügy előtt. Mint mondta, Rádiék nem terhelik a kanadai szociális rendszert, sikeres vállalkozásuk van, Kitti pedig iskolába jár.

Barlow azt is hozzátette, hogy csütörtökön felvette a kapcsolatot a bevándorlási miniszterrel és megkérte, hogy segítsen nekik az ügyben. A kanadai határőrizeti szervek egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.