Jótékonyság

Jónak lenni jó! - Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze

A nyolcadik alkalommal megrendezett kampányban most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordon a hívások száma.

2019.12.09 00:30MTI

Vasárnapig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában - közölte Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A Jónak lenni jó! adományvezetője kiemelte: a nyolcadik alkalommal megrendezett kampányban most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordon a hívások száma.

Siklósi Beatrix kitért arra is, hogy már 8 licitre váró tárgyuk van. Elmondta, hogy egy adakozó a győri balett által felajánlott keresztet a meghirdetett ár többszöröséért vásárolta meg. Egy másik adakozó - aki pár éve egy 40 milliós házat ajánlott fel egy 4 gyerekes családnak -, most jelentkezett, hogy szeretne inkubátorokat vásárolni az alapítványnak.

Az akciót támogatja mások mellett Babos Tímea, Petrás János, Rúzsa Magdolna, Hosszú Katinka, a Nemzeti Táncegyüttes, Vásáry Tamás és Bródy János is.

Jövő héten, advent harmadik vasárnapján egész napos programmal zárul a kampány. Ennek keretében a közmédia több csatornáján egész nap műsorok lesznek, többek között bemutatják a Peter Cerny Alapítvány munkáját is - közölte.

Magonyi Andreas Zsolt, a Plácido Domingo Classics fesztivál társalapítója arról beszélt, hogy Plácido Domingo idén koncertet adott Magyarországon. Ennek tiszteletére a zeneakadémia lámpadizájnere készített egy art deco lámpát. Ezt ajánlották fel az akcióba.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője köszönetet mondott annak a több mint 52 ezer embernek, aki vasárnap reggelig adományozott. Azt mondta, a Jónak lenni jó! akciója hatalmas fordulópontot jelent az alapítvány életében. Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy például kicseréljenek gépeket, új módszereket vezethessenek be a gyógyításban - közölte.

A közmédia Jónak lenni jó! akciójában továbbra is várják az adományokat. A 13600-as szám hívásával a 04-es melléken vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével 500 forinttal támogathatják az akciót. A Jónak lenni jó! idei kedvezményezettje a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítvány - hangzott el a műsorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.