Csalás

Kiengedik az előzetesből Bróker Marcsit

December 16-án lejár az a 3 év, ami előzetes letartóztatásban tölthető.

2019.12.04 08:48Ma.hu

A Népszavának az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék azt írta, hogy a letartóztatás a "törvényi maximum elérése miatt" szűnik meg, mivel december 16-án lejár az a 3 év, ami előzetes letartóztatásban tölthető.

A bíróság arról is tájékoztatta a lapot, hogy eddig "nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést (bűnügyi felügyeletet) rendeljen el" a vádlottal szemben. Ez azt jelenti, hogy a kiengedés után sem házi őrizetre, sem lakhelyelhagyási tilalomra nem kell számítania D. Sándornénak, és nem kell nyomkövetőt sem viselnie.

Azt azonban hozzátette a bíróság, hogy a következő két hétben még érkezhet bűnügyi felügyelettel kapcsolatos indítvány.

Mint ismeretes, a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor papíron utazási irodát üzemeltetett, valójában tiltott betétgyűjtést folytatott, azonban miközben ügyfelek azt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, ez nem történt meg.

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként. A sértettek között van, akit 100 ezer forintos kár ért, van, akit több száz millió forintos.

Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A 197 beidézett tanú közül 133-an jelentek csak meg. A Népszavának Dobrossy István ügyvéd elmondta, hogy több olyan ügyfele van, akit csak ezekben a hetekben hallgattak meg, ezért szerinte 2020 közepe előtt aligha lesz elsőfokú ítélet az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.