Egészségügy

Gumikesztyűt, lázmérőt, vécédeszkát kér karácsonyra a Szent János Kórház

Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe lehet betenni.

2019.12.03 15:39ma.hu

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről - írja a Magyar Hang.

A poszt szerint a kórházi osztályok vezetői összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítenek. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe lehet betenni. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek meglétét egy kórházban feltételezni lehet.

A lap szerint a kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség, itt a következő adományokat látják szívesen: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. A karácsonykor bent fekvő betegek számára jó szívvel látnak szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát.

A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak.

A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is sokat segítene.

A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak.Szükség lenne gumikesztyűre is.

Akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját "örökbe fogadhatja” - teszik hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.