Néma tanúk

Nők és gyermekek védelmében akciónap-sorozat kezdődik szombaton

A kampány célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, buzdítsanak a szolidaritás kifejezésére az áldozatokkal, valamint emlékeztessék a döntéshozókat a felelősségükre.

2019.11.19 22:30MTI

Szombaton indul a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen elnevezésű kampány, amelyet a Néma tanúk felvonulás nyit meg - közölte a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a december 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tartó programsorozat idején az érdeklődők többi között képzéseken, olvasókörökön, kerekasztal-beszélgetéseken és szakmai konferenciákon vehetnek részt.

A kampány célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, buzdítsanak a szolidaritás kifejezésére az áldozatokkal, valamint emlékeztessék a döntéshozókat a felelősségükre - írták.

Hangsúlyozták, hogy az idei kampányban kiemelt figyelmet kap a gyerekek védelme is, mivel az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a gyerekek 36 százalékát érzelmileg, 23 százalékát fizikailag bántalmazzák, a lányok 18 százaléka pedig legalább egyszer szexuális erőszakot él át 18 éves kora előtt.

A 16 akciónapot minden évben november 25., a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja és december 10., az emberi jogok világnapja között szervezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.