Kormány

Duplájára emelik Áder János fizetését

A jelenlegi 1 507 350 forintról majdnem a duplájára nőhet Áder János köztársasági elnök havi fizetése.

2019.11.15 15:15ma.hu

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslatában (különösebb indoklás nélkül) azt kezdeményezi, hogy a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen.

Áder Kövér László házelnök havi nagyjából 2 millió 670 ezer forintos fizetésének 1,1-szeresét kapná meg a jövőben, ami körülbelül 2 millió 937 ezer forint - írja a 24.hu.

Mivel a házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak háromszorosát keresik, Kövér László pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), az összeg, így Áder János fizetése is, jövőre automatikusan tovább nő majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.