Fejlesztés

Új, többfunkciós kézilabdacsarnokot készül építeni Hajdúböszörmény

1,76 milliárd forintba kerülhet a létesítmény, amelynek jelentős része tao-támogatásból folyhat be.

2019.11.13 14:56ma.hu

Újabb lépéseket tenne a hajdúböszörményi önkormányzat az új, többfunkciós kézilabdacsarnok megvalósítása érdekében. A helyi képviselő-testület november 13-i ülésén megszavazhatja, hogy az önkormányzat közreműködjön a beruházó Hajdúböszörményi Torna Egylet (HTE) mellett a tervezéshez és kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárások lebonyolításában, melyekhez 6,7 millió forintot biztosítana is a város.
Az önkormányzat hosszabb ideje dédelgeti a Vásár tér 27. szám alatt felhúzandó csarnok tervét, ahol sport- és szabadidős rendezvények mellett koncerteket, zenés-táncos előadásokat, szalagavatókat tartanának. A mintegy 700 ülőhelyes, kétemeletes létesítmény engedélyes tervei már rendelkezésre állnak, az épület a meglévő csarnok mellé kerülne, így akár egy nagyobb sportrendezvény lebonyolítása során egymást erősíthetnék - írta a Cívishír.

A mostani előterjesztés a beruházás becsült költségét bruttó 1,76 milliárd forintban határozza meg, melyhez 1,22 milliárd forintot tao-támogatásként a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül venne igénybe a HTE a társasági adójukat e célra befizető cégek jóvoltából.

További 539 millió forint önerőt kormányzati támogatás formájában és az önkormányzat saját forrásából teremtenének elő. Ahhoz, hogy a beruházás pontos költsége ismertté váljon, feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása szükséges a kivitelezésre – olvasható az előterjesztésben. Az így kötött szerződés azonban nem lépne érvénybe addig, amíg a csarnoképítéshez szükséges forrásokat nem sikerül biztosítani.

A projekt költségének jelentős részét az MLSZ fizetné, de azért a városnak is bele kellene tennie valamennyit.

Az önkormányzat azért venné át a karmesteri pálcát, mert a HTE-nél nincs tapasztalat ilyen közbeszerzési eljárások lebonyolításában. A beruházás megvalósulása esetén az említett 6,7 millió forintot figyelembe veheti az önkormányzat a sportklub jövő évi támogatása során, ha viszont a csarnok nem épül meg, úgy az összeg nem elszámolható költségként jelentkezik.

Ha minden jól megy (sikeres közbeszerzés, források biztosítása), legkésőbb 2020 novemberéig meg kell kezdeni a beruházást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.