Sikerült

Megkapta a 700 milliós kezelést Zente

Megkapta a sorsfordító kezelést a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú.

2019.10.29 12:25ma.hu

Kedden délelőtt megkapta a budapesti Bethesda Gyermekkórházban a világ egyik legdrágább gyógyszerének számító Zolgensmát Zente, a gerincvelő-izomsorvadással küzdő másfél éves kisfiú, akinek néhány hete hatalmas mozgósítással 700 millió forintot gyűjtöttek össze a kezelésére Magyarországon és a határon túl.

A hírt a kisfiú hivatalos Facebook-oldalán tették közzé, a kórházban kora délután sajtótájékoztatót tartanak.

Közben egy másik SMA-betegségben szenvedő kisfiú, Levente számára is elkezdtek gyűjteni, akinek szintén a 700 milliós Zolgensma nevű gyógyszerre lenne szüksége. A kisfiút és családját még jobban szorítja az idő, mint Zentééket, ugyanis a kisfiú decemberben betölti a második évét, és a gyógyuláshoz az kell, hogy a gyerekeknek 2 éves koruk előtt adják be a gyógyszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.