Tragédia

Nagy erőkkel keresik a két eltűnt magyart Mallorcán - óriási erőket mozgósítanak Katalinért és Mihályért

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és az eltűnt testvérpár családjával is.

2019.10.28 10:07ma.hu

Eltűnt egy fiatal magyar testvérpár Mallorcán. Egy szemtanú látta, amikor a 30 éves nőt és 18 éves öccsét elragadta a víz. A helyi hatóságok azóta is nagy erőkkel keresik őket. A heves esőzéseknek Spanyolországban több áldozata is van, és sok embert még mindig keresnek. Sajtóhírek szerint a magyar testvérpár keresését hétfőn befejezik.

Több méteres hullámokkal csapott le Spanyolország partjaira a vihar a napokban. Ekkor tűnhetett el két magyar fiatal is. Szerdán negyed hatkor egy nő tett bejelentést, hogy látta, amint Mallorca kedvelt üdülőrészén két embert elragad a víz.

Csütörtök reggel már arról számoltak be a lapok, hogy a hatóságok jelentős erőkkel kezdték meg a keresést. A mentésben részt vett több helikopter, mentőhajó, és drón, valamint a Polgári Gárda, a helyi rendőrség és a Polgári Védelem önkéntesei is. A beszámolók szerint az eltűnésük estéjén rendkívül rosszak voltak a látási viszonyok.

Ezek pedig már a szombati, helyi lapok. Arról írnak, hogy Katalin és Mihály tűnhetett el. A magyar testvérpár Mallorcán nyaralt, kedden délelőtt érkeztek meg, szerdán még posztoltak a közösségi oldalukra. Pénteken indultak volna haza. A családtagok a hoteltől értesültek arról, hogy a 30 éves nő és 18 éves öccse nem mentek vissza a szállásukra. A magyar hatóságok eltűntként tartják nyilván a kisvárdai testvérpárt.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége azt tanácsolja, hogy mindenki regisztráljon külföldi utazás előtt.

A Külügyminisztérium azt írja: a Barcelonai Főkonzulátus kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal. Az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. A külügyi tárca mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére áll - tudósította az atv.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.