Ellenállás

Kurd zászlót tett ki a Városházára Karácsony Gergely

Demonstrációt tartottak Budapesten a Törökország által megtámadott szíriai kurdok mellett.

2019.10.20 10:08ma.hu

"Békepárti főpolgármesterként kötelességemnek érzem kiállni a kurdok mellett. Ezért került ki dolgozószobám ablakába a kurd zászló a mai szolidaritási menet közben" - magyarázta meg a Facebookon a Városházán szokatlan látványt Karácsony Gergely főpolgármester. (Érdemes megjegyezni, hogy Rozsavának - Rojava -, azaz Nyugat-Kurdisztánnak önálló zászlaja van.)

Mint ismeretes, Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-én látogat Budapestre, ahol várhatóan tüntetés lesz érkezése apropóján, de már október 19-én volt egy kisebb megmozdulás - Karácsony ennek alkalmából tette ki a kurd zászlót.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb október 14-én, hétfőn találkozott Erdogannal, Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten.

Erdogan pedig megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.