Állati

Szurikátát, ormányos medvét, kakadut mentettek Gödön

Rengeteg kutyát és több vadállatot is kimentettek az állatvédők egy gödi telepről, ahol illegálisan, brutális körülmények között tartották és szaporították őket.

2019.10.17 17:13ma.hu

Egy gödi szaporítótelephez riasztották az állatvédőket, ahol "tartási engedélyhez kötött és tartási tilalomhoz kötött" fajtájú állatokat is tartottak és tenyésztettek. A kinti karámban tartott állatok - teve, alpaka, póniló, csüngő hasú törpemalac, juh és kacsa - állapotával és tartási körülményeivel kapcsolatban a hatósági állatorvosnak nem volt kifogása. Az állatok tartására használt házból viszont orrfacsaró bűz áramlott ki, bent vadállatokat tartottak háziállatokkal egy kennelben.

"Az egész ház tele volt szaporító boxokkal, tüzelő vagy már vemhes szuka kutyákkal és kanokkal. Az egyik kutya éppen a mentés közben, az egyik állatmentő karjaiban kezdte meg a szülést, az állattal egyből rohantak a legközelebbi állatkórházba" - írja közösségi oldalán a Szurkolók az állatkínzás ellen. A legtöbb állat sérült és beteg volt, soknak volt verekedésből származó sebe, csonkolt testrésze.

A ház hűtője tele volt tele volt állatorvosi vakcinákkal, gyógyszerekkel, előre felszívott antibiotikumos fecskendőkkel és mikrochipekkel. Most a rendőrség vizsgálja ezek eredetét. A helyszínen rengeteg volt az állati tetem is. ezeket már felboncolni sem lehetett. A megmentett és megvizsgált állatok többsége fertőzött, bolhás, bőrgombás, atkás és egyéb más bőrbetegsége van.

Nyolcvan kutya, zömében corgi, francia buldog, mexikói meztelen kutya került az állatmentőkhöz, de a kutyákon kívül szurikáta, nyúl, házi macska, kakadu, ormányos medve, bagoly, különböző rágcsálók és madarak szabadultak ki a fogságból - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.