Önkormányzat 2019

Az önkormányzatok átvilágítását ígéri a DK

Állítólag a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester.

2019.10.17 15:04MTI

Az önkormányzatok átvilágítását ígérte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció.

László Imre, a XI. kerület megválasztott polgármestere elmondta, hogy a párt hivatalba lépő polgármesterei átvilágítják a rájuk bízott önkormányzatokat.

Már évek óta beszélnek arról, hogy a Fidesz nemcsak a kormányban, de a városokban és a kerületekben is "a csókosok vagy a haverok zsebére dolgozott" - tette hozzá indoklásként.

A politikus bejelentette: a DK-s polgármesterek ezért arra utasítják az önkormányzati cégeket, hogy átmenetileg ne vállaljanak új kötelezettségeket, ne teljesítsenek új kifizetéseket, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket.

A tilalom addig lesz érvényben, amíg az átvilágítások lehetővé nem teszik, hogy tisztán lássák az önkormányzatok ügyeit - közölte.

A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét kérdezték Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester azon kijelentéséről, hogy a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester.

Barkóczi Balázs azt felelte, hogy a DK nem szokott mások magánéletével foglalkozni, Borkai Zsolt ügye azonban nem magánügy, hanem közéleti kérdés.

A sajtóhírek és a blogbejegyzések szerint ugyanis a politikus egy-egy "kiruccanása" 15 millió forintba került, a győri polgármester azonban még mindig nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, hogy miből finanszírozta az utakat - tette hozzá.

Borkai Zsolt, a Fidesz győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere kedden jelentette be, hogy kilép a kormánypártból.

Az önkormányzati választás előtt egy - magát az Ördög Ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.