Járvány

Kiderült, hogy hol fertőződött meg a hajdúsámsoni gyerekek ebédje

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miként került a baktérium a majonézes kukoricába.

2019.10.16 14:59ma.hu

Bizonyossá vált, hogy a halrudakkal felszolgált majonézes kukorica okozta a szalmonellafertőzést a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján szeptember közepén - erősítették meg a Cívishírnek a megyei kormányhivatalnál. Miután a beszállítók által vitt alapanyagokból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívnak bizonyultak, egyértelművé vált, hogy a 300 megbetegedést okozó szalmonellabaktérium a konyhán került az ételbe annak elkészítése során.

Ám azt egyelőre nem tudják, hogy ki vagy mi által. A kormányhivatal tájékoztatása szerint folynak a különféle vizsgálatok, a személyi felelősség megállapításáról pedig csak az összes eredmény birtokában döntenek, erre még valamennyi időt várni kell.

A portál megjegyezi: a szalmonellás majonézes kukorica szerdai napon (szeptember 18.) került felszolgálásra, a megbetegedések pedig másnap kezdődtek el (a lappangási idő 4-48 óra, átlagosan egy nap). A főzőkonyha bezárásáról szeptember 24-én döntöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.