Önkormányzat 2019

Éjféltől Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 92,19 százalékos feldolgozottságnál a következő:

2019.10.13 23:03MTI

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 92,19 százalékos feldolgozottságnál a következő:

    1. Karácsony Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,62 százalék (317 152 szavazat)
    2. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) - 44,29 százalék (277 502 szavazat)
    3. Puzsér Róbert (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) - 4,44 százalék (27 794 szavazat)
    4. Berki Krisztián (Független) - 0,66 százalék (4119 szavazat)

A Fidesz eredményváróján a főpolgármester nagyon röviden beszélt

"Jó estét kívánok mindenkinek!" - kezdte értékelését Tarlós István a főpolgármester-választáson vesztes városvezető.

Megköszönte mindenkinek, aki rá szavazott, megköszönte az egész "közösségnek", megköszönte Budapestnek a 9, illetve 13 évet, Óbudának a 29 évet, "mert ez talán együtt még szebb volt".

"Mindenki higgadjon majd le. Országosan az eredmény szép, Budapesten meg majd el kell gondolkodni. Nincs mit mondani. Éjféltől Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere" - mondta szórványos pfujolás közepette - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.