Időjárás

Izzó porvihar söpört végig Ausztrálián - videó

Izzó vörösre festette Ausztrália legmagasabb hegycsúcsán a havat egy erős porvihar.

2019.09.26 06:15ma.hu

Nagy erejű porvihar söpört végig a hétvégén Ausztrália legmagasabb hegyvidékén. A 2228 méter tengerszint feletti magasságot elérő Mount Kosciuszko ki sem látszott a porból szombaton. Az égbolt félelmetes narancssárga színt vett fel, majd a hegyen lévő tavaszi havat narancsos-barnás porréteggel vonta be - számolt be róla az Időkép.hu.

Mint látható szeles volt az idő és porral telített volt a levegő. A hótakaró számára ez szörnyű hír, mivel a lerakódó por gyorsítja az olvadást és rontja a sífelület minőségét, jóval lassabban lehet rajta haladni. A felhőzet feloszlása után jól látható, hogy rengeteg por rakódott le a hótakaróra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.