Segítség

Eladja Audi Q7-esét a súlyos beteg Rolika, hogy ő is segítsen a gerincvelői izomsorvadással küzdő Zentének

A mindössze 10 éves kisfiú egy másfél éves kisfiú kezeléséhez szeretne nem kis összeggel hozzájárulni.

2019.09.22 17:47ma.hu

A mielodiszpláziás szindróma (MDS) egy gyűjtőfogalom: olyan betegségek tartoznak ide, melyekben valamilyen okból kifolyólag nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt a szervezetben. Ebben szenved az a 10 éves kisfiú, aki születése óta beteg. Agyi ciszták miatt túl van két koponya feltáráson, shunt beültetésen és két sérv műtéten. Sajnos 2013 novemberében kiderült, hogy mielodiszpláziás szindrómája van. 2014 márciusában idegen donoros csontvelő transzplantáción, 2015 júniusában sikeres lábműtéten esett át!
Lábra áll, elhagyta a járó keretet, már csak bot segítségével jár, és minden álma, hogy egyszer magától járjon.

Addig viszont úgy döntött, hogy segít Zentének (róla a poszt alatt olvashat a cikk alján), a súlyos beteg kisfiúnak, mégpedig igen kedves megoldással:

"Sziasztok Erdélyi Rolika vagyok, szeretném elárverezni az Audi Q7-es távirányítós elektromos autómat Zente gyógykezelésére. Ez nem csak egy egyszerű autó tele van jósággal és szeretettel. Én is legyőztem pár halálos betegséget, és az emberek jóságának köszönhetően állok most a lábamon. Hiszek az emberi jóság erejében! A licit mostantól indul, és 09.29.-én 18h-kor zárul. Kikiáltási ár: 50.000Ft.A pénz átutalásáról fotó fog készülni! A licitet az eredeti poszt alá kérjük megtenni!" - írta a Facebookon.

Mint ismeretes, a kis Zente, akinek a nem kis összeget küldené Erdélyi Rolika, gerincvelői izomsorvadással (SMA) küzd, aminek gyógyítását Magyarországon nem támogatja az állam. Jelenleg a kisfiúnak 700 millió forint kellene az egyébként kezelés nélkül halálos betegség gyógyítására. Ha csak egymillió ember adna 700 forintot, már megmentenénk a kicsit. Az adományok folyamatosan érkeznek, de még nincs meg a teljes összeg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.