Közlekedés

Nem volt mozdonyvezető, késéssel indult el több vonat

A Közlekedő Tömeg Egyesület a MÁV-nál tapasztalt rendszeres problémák miatt tüntetést szervez szeptember 26-án, 17 órára a Keleti pályaudvarhoz, ahol felolvassák a vasúttársaságnak szóló, 5 pontból álló követeléslistájukat.

2019.09.19 10:18ma.hu

Több száz utas csak fél órás késéssel tudott elérni úti céljához amiatt, mert egyetlen nap alatt négy elővárosi vonatot sem tudott elindítani a MÁV – a Közlekedő Tömeg Egyesület (KTE) szerint azért, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Ez a négy vonat nem indult el:

    3046 sz. G80-as gyorsított személyvonat, 19:05 Budapest-Keleti – 19:35 Pécel
    3238 sz. S80-as személyvonat, 21:05 Budapest-Keleti – 21:35 Pécel
    3021 sz. G80-as gyorsított személyvonat, 20:23 Pécel – 20:55 Budapest-Keleti
    3041 sz. S80-as személyvonat, 22:23 Pécel – 22:55 Budapest-Keleti

Az egyesület szerint a szerdai nem elszigetelt eset, rendszeresek a személyzethiány miatti járatkimaradások. Mint emlékeztettek, a MÁV szóvivője nemrég azt közölte, hogy augusztusban 30 olyan vonat volt, amely személyzethiány miatt nem tudott elindulni.

Az ügyben a hvg.hu kérdéseket küldött a társaság sajtóosztályának, még nem érkezett válasz.

A MÁV kommunikációs vezetője szerint nincs szakemberhiány, van elegendő mozdonyvezető, csak rosszul készült a beosztásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.